->
Tamamen yapay olan prototipi hazırlayan Dr.
Kimyasal işlemden geçmiş hayvan dokularından üretilen yapay kalp sayesinde binlerce hastanın hayatını kurtarmak mümkün olacak.
Organ bağışındaki sıkıntıya çare olarak tasarlanan yapay kalbin 2011′de klinik deneyler için hazır olacağı açıklandı.
Avrupa’nın uzay araştırmaları devi EADS ve Truffle Capital’in desteklediği Carmat SA adlı şirket ve Fransa’nın önde gelen kalp cerrahlarından Alain Carpentier tarafından hayvanlar üzerinde başarılı denemeleri tamamlanan yapay kalp, onbinlerce hastanın hayatını kurtaracak.
Hasta kalbin yerine takılabilen yapay kalp en geç 2011′de üretilip piyasaya çıkarılacak.
Fransa’da bir şirket, hasta kalbin yerine takılabilen yapay kalbi üretip en geç 2011′de piyasaya çıkaracaklarını açıkladı
Alain Carpentier, AFP ajansına yaptığı açıklamada, “Artık araştırma safhasından klinik uygulamalara geçtiklerini ve 15 yıllık çalışmadan sonra yapay kalbin insanların kullanımına hazırlanması için üretimine başlayacaklarını” söyledi.
Kimyasal işlemden geçirilmiş hayvan dokularından üretilen yapay kalpte, Dr. Carpentier tarafından geliştirilen ve şu anda dünyada kullanılan kalp kapakçıları protezine benzer bir teknoloji kullanılıyor. Dr. Carpentier, yapay kalpte kullanılan hayvan dokularının, hastanın bağışıklık sisteminin bu organı reddetmesini engelleyecek şekilde tasarlandığını belirtti. Yapay kalbin şimdiye kadar hem hayvanlarda hem de dijital simülasyon yoluyla denendiğini kaydeden Carpentier, denemeler sırasında komplikasyon olmadığını söyledi. Gerçek bir kalp görüntüsüne sahip yapay kalbin, dünyada her yıl ihtiyaç duyulan 20 bin kalp bağışçısı sıkıntısına çare bulması ümit ediliyor.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.