->
Bu zamana kadar bebek sahibi olmak için başvurmadığınız yöntem, uygulanmamış tedavi kalmadı ise yapay rahim uygulaması sayesinde bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz. Regl döneminin 21.günü rahmin içinden küçük bir doku örneği alınır. Alınan doku örneği labaratuvar ortamında ayrıştırılır. Yapay rahim diğer adıyla ko-kültür, tekrarlanan tedavilere rağmen çocuk sahibi olamayanlara umut kaynağı oldu. Peki yapay rahim (ko-kültür) nedir, nasıl uygulanır?
Yapay rahim nedir?
Yapay rahim uygulaması, daha önceden tüp bebek tedavisi görmüş ama başarı elde elde edememiş, embriyoları yavaş veya kötü gelişim gösteren kadınlara uygulanır
Daha sonra hastanın kendi kan serum ile kültür ortamı oluşturulur ve gerekli hücreler çoğaltılarak dondurulur. Ardından tüp bebek tedavisi başlatılır ve yumurta toplama işlemi yapıldığında dondurulan doku örnekleri çözülür. Bu esnada yapay rahim oluşturulur ve embriyolar transfer işlemine kadar burada büyütülür.
Yapay rahim uygulaması daha önce bir hastada denendi ve ikiz gebelik elde edildi. Bu gebelik 3.ko-kültür uygulamasından sonra gerçekleşti. Uzmanlar bu yöntemin, iyi kalitede embriyo ya da embriyolar transfer edilmesine rağmen bebek sahibi olmada başarısız olan çiftlerin kullanmasını önermekteler.
Yapay rahim denemesi çok zahmetli ve uzun bir işlemdir. Hastaların sabırlı olması ve umutlarını kaybetmemesi de başarıya götüren nedenlerdir.
Bir önceki Doğum şekline kim karar vermeli? başlıklı konumuzda ağrısız doğum, doğum ve doğum sancısı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: yapay rahim kimlere uygulanır, ko kultur nedir, yapay doku nedir, Yapay rahim nasıl
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.