->
Yaranın büyüklüğüne, derinliğine ve çeşidine göre her yaranın iyileşme sürecin farklı olmakta, kimi yaralar çok kısa bir sürede iyileşirken, kimisi de çok uzun zamanlar boyunca ciltte kalır. Eğer ki hekimin söylediği süreden çok daha fazla süre geçmesine rağmen yarada bir iyileşme söz konusu olmadıysa, bu durumda hekime tekrar danışmalı ve yaranın ne kadar bu kadar uzun bir süre olmasına rağmen geçmediği araştırılmalıdır.
Hekimler her yaranın ne zaman geçmesi konusunda fikir yürütebilirler.
Vücudun mütenevvi bölgelerine mütenevvi sebeplerden alınan darbeler sonucunda husule gelen yaralar bir çeşit cilt bozukluğu sorunu olduğundan, hepimiz isteriz ki bu yaralar bir an evvel geçsin ve cilt eski görünümüne dönsün. Genellikle vücutta önemli bir yara söz konusu değil ise bu yaralar 7 ile 10 gün içerisinde geçmektedir
Bilhassa da yaraların geç iyileşmesine irinli akıntılar, renk değişimleri ve kaşınma eşlik ediyorsa bu sorun ciddi olabileceği için hekime başvurmak için acele edin.
Yaraların geç iyileşme sebeplerine değinecek olursak birincil ve en ciddi sebep şeker hastalığıdır. Her şeker hastasında yaralar geç iyileşmektedir. Bunun nedeni ise, damar bütünlüğü ve kan akışının düzensiz olması, yaraya yeteri kadar kan gelmemesidir. Bir diğer sebep ise protein eksikliğidir. Özellikle proteinden yoksun diyet yanlarda husule gelen yaralar geç iyileşmektedir.
Yaralar neden geç iyileşir?
Bir önceki yazımız olan Cilt çatlağı nasıl geçer? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: yaralarım geç iyileşiyor, yaraların geç iyileşmesi nedir, yaralar neden geç iyileşir, yaraların geç iyileşmesinin nedenleri, yara izleri neden geç iyileşir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.