->
Yaşlılıkta beslenme önerileri
Öncelikle yaşlılık döneminde beslenme düzenli bir şekilde olmalı ve sağlık için yararlı olan gıdaların tüketimine ağırlık verilmelidir. Süt, et, sebze ve meyveler yaşlılık döneminde tüketimine ağırlık verilecek gıdalardır.
Yaşlılık döneminde pek çok sağlık sorununun riski altında olduğumuz için yaşlılık döneminde beslenmeye gençlik ve yetişkinlik dönemlerinde dikkat ettiğimizin iki katı kadar daha fazla dikkat etmeliyiz ki bu sorunlardan kendimizi koruyabilelim. Yaşlılık döneminde kişi genel sağlık durumuna göre beslenme düzenini sağlamalıdır. Yaşlılıkta beslenmeye gösterilen titizlik ve düzen sayesinde obezite, şeker hastalığı, kap-damar hastalıkları, inme, kemik ve kas sistemini olumsuz etkileyen rahatsızlıklar ve tüm diğer sağlık sorunlarının üstesinden gelebilmek mümkündür.Peki yaşlılık döneminde nasıl bir beslenme programı izlenmeli , bu dönemde beslenmede hangi gıdalar yer almalıdır, işte yanıtları
Güne iyi bir başlangıç için ise kesinlikle sabah kahvaltısı ihmal edilmemeli, sigara ve alkol zararlı şeylerden yaşlılıkta uzak durmalı ve ideal kilo oranı korunmalıdır.
Sağlıklı gıdaların tüketimine ağırlık verilmelidir ancak her şeyin fazlasının zarar olduğunu da unutmamalı ve dengeli bir beslenme programı çizilmelidir. Örneğin et yaşlılık döneminde çok faydalı bir besindir, lakin fazla tüketildiğinde bir takım sağlık sorunlarını tetikleyebilir. Çünkü yalnızca et ürünlerini ürünlerini tüketmek tek yönlü bir beslenmeye girer ve diğer yiyeceklerden alınması gereken vitamin ve minerallerin vücutta eksikliğine yol açmaktadır. Bu nedenle dengeli ve düzenli beslenme çok önemlidir.
Tavuk ve balık etlerinin kırmızı ete göre daha fazla tercih edilmesi önerilir. Sebze ve meyveye ağırlık verilmelidir ki, yaşlılık döneminde vücudun daha fazla ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller karşılanabilsin.
Bir önceki yazımız olan Tatlı krizi nasıl önlenir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.