->
Bunların yanı sıra bazı hastalarda boyun ve göğüs kısmında sürekli kızarmalar, gözde büyümeler , ishal, kusma, sürekli dışkılama gibi problemlere de rastlanır.
Zehirli guatr hastalarında görülen belirtilerinden az önce bahsetmiştir. Bu belirtilerin görülmesinde hastalığın evresi ve çeşidi rol oynamaktadır. Zehirli guatr hastalığı iki çeşitte meydana gelmekte olup, bunlar nodüllü ve nodülsüzdür.
Belirtileri arasında vücudun ve ellerin titremesi, kilo kayıplarının yaşanması, agresifliğin görülmesi, boğazda kuruluk hissi ve kaşınma isteğinin olması, saçların dökülmesi, terleme yada hemen yorulma gibi şikayetler olan zehirli guatr, tiroit bezinin normalinden daha çok hormon salgılaması sonucu ortaya çıkar
Genellikle nodülsüz guatr hastalarında gözde büyüme ve gözün ileri doğru çıkma sorunu ile karşılaşılır.
Zehirli guatr vücudun bir çok kısmında kalıcı sorunlara yol açabilecek tehlikededir. Başta kalp ve damar sistemi olmak üzere organ ve dokularda ortaya çıkabilir. Zehirli guatr aynı zamanda kalp büyümesi, kalp yetmezliği, yüksek tansiyon, diyabet, kemik erimesi hastalıklarına da zemin hazırlar.
Zehirli guatr acil tedavisi edilmesi gereken hastalık çeşitlerindendir. Bilhassa yaşlı kişilerin bu hastalığı kesinlikle ihmal etmemesi gerekir. Çünkü bu hastalık, yaşlılarda ölüm oranını daha da yükseltir.
Bir önceki Zehirli guatr belirtileri başlıklı konumuzda zehirli guatr, zehirli guatr hastalığı ve zehirli guatr nasıl anlaşılır hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: zehirli bademcik neden olur, zehirli guatrda vücutta sivilce
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.