->
Ancak kişinin vücut direnci düştüğünde, yoğun strese maruz kaldığında ya da herhangi bir kaza geçirdiğinde işte bu uyuyan virüs uyanmakta ve bulunduğu sinir bölgelerinde çoğalıp yayılma başlamaktadır.
Çocukluk döneminde suçiçeği hastalığını geçiren kişilerde, suçiçeği hastalığına sebep olan virüs hastalık geçtikten sonra vücutta kalmaya devam etmekte olduğundan, bu kişilerin vücut direnci düştüğü zaman bu virüs aktif hale gelerek zona hastalığını (gece yanığı) meydana getirir. Suçiçeği hastalığı sonrası virüs bazı sinir içlerine yerleşerek orada uyur ve hastanın sağlık durumunu olumsuz etkileyecek bir soruna yol açmaz. Peki zonanın belirtileri nelerdir?
Zonanın belirtileri
Ağrı ve cilt döküntüsü ile seyir eden bir hastalık olan zona, yorgunluk, uykusuzluk, dengesiz beslenme, aşırı kilo kaybı, stres,alınan bazı ilaçlar, kanser gibi hastalıklar neticesinde vücut direncinin düşmesinden kaynaklı olarak görülen bir hastalıktır. Zonanın meydana gelmesindeki asıl sebep budur
Zona yalnızca sinir bulunan bölgelerde husule gelen bir sorundur. Bu sorun daha çok yaşı 50′nin üzerinde olanlarda, yaşlı kişilerde ve ciddi hastalığı bulunan kişilerde ağır bir şekilde seyir etmektedir. Ağrı ve deri döküntüsü zona belirtileri olmaktadır.
Zona hastalığının belirtileri yüz, saçlı deri, gövde, kol ve bacaklar gibi vücudun mütenevvi bölgelerinde bulunan sinirleri tutmaktadır. Bu bölgelerin yanı sıra zona göğüs bölgesinde de meydana gelir.
Zonanın belirtisi olan ağrı bu bölgelerde yanma, zonklama, batma, bıçak saplanması, karıncalanma, uyuşma şeklinde hissedilir. Derideki kızarıklık ve döküntüler zamanla yerini su kabarcıklarına bırakır ve bu su kabarcıkları 3-4 hafta içinde kuruyup kabuklaşır ve hastalık geçer.
Bir önceki Yetişkinlerde isilik nasıl geçer? başlıklı konumuzda isilik tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: zona belirtileri nelerdir, zona hastalığı ne zaman bulunmuştur, gece yanığında beslenme, sinir ucu iltabi gece yanigi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.